Jujutsu

Jujutsu


VAATETUS

kevyt ottelupuku
Karatepuku 8oz+ sopii hyvin kevyeksi kesäpuvuksi tai ottelutyyppiseen jujutsuun - siinä on täyuspitkät hihat. Kaikissa saumoissa vähintään 3 tikkausta.
kevyt riisikudottu puku
Rokupukua käyttävät myös monet kokeneet harrastajat perusharjoittelussaan kevyenä harjoituspukuna, joka kestää repimistä, on pehmeä ja siinä on asetekniikoihin sopivat lyhyemmät hihat. Kaulukset ovat mukavan pehmeät ja niistä saa hyvin kiinni harjoiteltaessa erilaisia tekniikoita. Housut narulla ja kuminauhalla, haarakiila potkuihin ja polvivahvikkeet. Puvussa valkoinen vyö mukana.
pehmeä riiskudottu puku nauhoilla
suosittelemme myös San-pukua. Siinä on kiinnitysnauhat rinnassa, joten se pysyy hyvin kiinni. Puvussa on pehmeä vahvistettu kaulus. Takin hihat ovat samaa kangasta kuin torso, joten se kestää hyvin repimistä. Puvun housut ovat perinteisellä nauhakiinnityksellä. Housuissa tuplakangas reisistä alas asti.
TARVIKKEET

aseet
eri tyylisuuntien jujutsuissa käytetään aseita, joita löytyy runsas valikoima. Voit tiedustella erikoisaseita sähköpostitse, mikäli et löydä sitä valikoimastamme.
miekat
suosittelemme jujutsuun kestävää miekkaa #60020 ja siitä lyhyempää versiota #60021. Japanista saatavissa myös taottuja teräviä miekkoja.
värilliset vyöt
Budovyöstämme löytyy laaja vaikoima erivärisiä ja pituisia vöitä. Vöihin on saatavissa brodeeraus - nimi ja/tai laji kirjaimilla, kanjein tai katakana-merkein. Kirjailu tehdään Turun liikkeessä ja japanilaisiin teksteihin saa kauttamme apua, joten esim omaa nimen kirjoitustapaa ei tarvitse tietää tilausta tehdessä.
HAKAMAT, NÄYTÖKSET JA MUUT

hakama eli housuhame
Joissain tyylisuunnissa käytetään pehmeällä selkätuella (koshi-ita) olevaa hakamaa. Meijin Budoshopilla on musta tai sininen Aikikai-järjestön hakama tai edullinen AH1 hakama jujutsuun. Mikäli AH1 hakamassasi on muovinen lusikka selkätuen alla, on se syytä poistaa, koska hakama tulee sen kanssa sitoa erittäin huolellisesti ettei se aiheuta selkään vammoja. Aikidohakamassa on pitkät etunauhat, koska se sidotaan lopuksi eteen.
juhla-asut
Meijin Budoshopilta voi tiedustella juhlahakamia näytöksiin ja vyökokeisiin - useita eri värivaihtoehtoja.Myös erityyppisiä juhlatakkeja ja nauhoja saatavilla Japanista kauttamme.
erikoisaseet
On myös olemassa liikeratoja korjaavia ja lihasvahvistukseen käytettäviä bokkeneita ns suburibokkeneita.