Aikido Aikikai

Aikido Aikikai


ALKEISKURSSILLE

Vaatetus
Alkeiskurssilla opetetaan perusliikkeet.Meijin Budoshop suosittelee alkeiskurssille aikidopuku Rokua #30335. Rokupukua käyttävät myös monet kokeneet harrastajat perusharjoittelussaan kevyenä harjoituspukuna. Puku on täyttä puuvillaa, joten se kutistuu pesussa n.4% ja esim rumpukuivauksessa kutistumista saattaa esiintyä enemmän. Puku pestään 30-40ˆC käännettynä nurin. Mikäli haluat pestä pukua kuumemmassa voi sen välillä pestä esim 60ˆC pesussa. Puvun voi pestä myös 90ˆC pesussa, mutta kutistumista saattaa esiintyä enemmän. Puku on syytä pitää puhtaana, jotta harjoittelu on mukavaa kaikille. Alkeiskurssille suosittelemme San-pukua, koska siinä on kiinnitysnauhat myös rinnassa, jos ei ole vielä hakamaa pitämässä takkia kiinni. Valkoista vyötä kaytetään 6.-4. kyussa.
JATKOKURSSILLE

bokken, jo ja tanto
Alkeiskurssin lopuksi suoritetaan 6. kyu ja siirrytään jatkokurssille.Jatkokurssilla yleensä perehdytään myös katoihin eli ennalta määrättyihin liikesarjoihin, joissa käytetään puista miekkaa eli bokken:ia ja puista keppiä eli 127cm Jo:ta (lausutaan 'tsoo'). Aikidossa harjoitellaan puukkotekniikoita, joten sitä varten tarvitaan n.30cm tanto eli puinen harjoituspuukko. Bokken on aikuisilla miehillä ja naisilla 102cm ja junioreilla lyhyempi. Laadukkaat puuaseet kestävät harjoittelua vuosia. Puuaseita ei saa kantaa kadulle ilman pussia, joten sitä varten on asepussi #20006, johon Jo, Bokken ja Tanto menevät. Meijin Budoshopin valkotamminen sekä punatamminen bokken ja jo ovat kestäviä aikidoon. Meijin Budoshopin puuaseita ei tarvitse huoltaa tai hioa ennen käyttöä. Jotkut harrastajat käyttävät myös erikoisbokkenia, joka on Katori Shinto Ryu koulukunnan.
EDISTYNEET 3.KYU JA MUSTAT VYÖT ELI DAN-TASOISET

hakama eli housuhame
Suoriotettuaan 3.kyun voi hankkia Hakama:n eli housuhameen. Aikidossa käytetään pehmeällä selkätuella (koshi-ita) olevaa hakamaa. Meijin Budoshopilla on musta tai sininen Aikikai-järjestön hakama tai edullinen AH1 hakama aikidoon. Mikäli AH1 hakamassasi on muovinen lusikka selkätuen alla, on se syytä poistaa, koska hakama tulee sen kanssa sitoa erittäin huolellisesti ettei se aiheuta selkään vammoja. Aikidohakamassa on pitkät etunauhat, koska se sidotaan lopuksi eteen.
ruskea tai musta vyö
3.-1. kyussa käytetään ruskeaa budovyötä. 1.dan ja sen jälkeen käytetään mustaa vyötä. Vöihin voidaan brodeerata nimi ja laji.
erikoisaseet
Lisäksi on erityyppisiä puuaseita, jotka soveltuvat eri tyyppisille harrastajille ja kokemuksen jälkeen on helpompi valita itselleen sopiva esim pidempi Jo. On myös olemassa liikeratoja korjaavia ja lihasvahvistukseen käytettäviä bokkeneita ns suburibokkeneita.
LEIRIT, KOKEET, NÄYTÖKSET

kokeissa ja leireille edustuspuku ja hakama
On syytä hankkia leireille, näytöksiin ja myöhempiin kokeisiin edustuspuku ja hakama, joka edustaa käyttäjää hyvin. Hakamaan, pukuun ja vyöthön voi hankkia odeerauksella oman nimensä. Meijin Budoshop tekee odeerauksia erillisiin merkkeihin tai uusiin pukuihin ja vöihin.