Ken jutsu ryuha

KODEN ENSHIN RYU


HOKUTORYU/KODEN ENSHIN RYU - OPPILASTASO - MUDANSHA

vaatteet
Meijin Budoshop suosittelee kevyttä valkoista asua, esim valkoinen katanatakki tai Go-takki valkoisena ja valkoiset budohousut. Valmis katanapuku sisältää housut, katana-takin ja valkoisen miekkavyön. Myös kesäksi voidaan suositella polyesteristä Yon-takkia. Vaihtoehtoisesti voi käyttää Roku-pukua, joka soveltuu hyvin myös jujutsuun. Roku-puku on täyttä puuvillaa, joten se kutistuu pesussa n.4% ja esim rumpukuivauksessa kutistumista saattaa esiintyä enemmän. Alkeiskurssille suosittelemme myös San-pukua, koska siinä on kiinnitysnauhat myös rinnassa, jos ei ole vielä hakamaa pitämässä takkia kiinni.
vyöt
Valkoista vyötä kaytetään 5.kyuhun (vyöasteet alkavat oppilastasoilla [Mudansha] 6. kyu-sha/valkoinen, 5. kyu-sha/keltainen, 4. kyu-sha/oranssi, 3.kyu-sha/vihreä, 1-kyu-sha/ruskea.Vyöksi käy vähintään 65mm leveä valkoinen, keltainen tai oranssi miekkavyö tai 85mm kakuobi (pääväri/koristekuvio) valko/musta, kelta/valko, oranssi/valko, vihreä/valko tai ruskea/valko. Vain leveä vyö pitää miekan/huotran vyöllä hyvässä asennossa.
puuaseet
Bokken on aikuisilla miehillä ja naisilla 102cm ja junioreilla lyhyempi - yleisesti käytetään valkotammista bokkenia miekkahamaralla (kenmune). Laadukkaat puuaseet kestävät harjoittelua vuosia. Meijin Budoshopin valkotamminen sekä punatamminen bokken ovat kestäviä. Meijin Budoshopin puuaseita ei tarvitse huoltaa tai hioa ennen käyttöä eivätkä ne taivu tekniikoissa.
asepussi
Puuaseita ei saa kantaa kadulle ilman pussia, joten sitä varten on erilaisia asepusseja, jotka löytyvät kassit osiosta. Kassi myös suojaa puuasetta.
miekka - iaito
Miekaksi suosittelemme iaito-valikoimastamme kaikkia malleja. Kevyempää (esim naiset ja vanhemmat harrastajat) suositellaan iaito Higoa, Hamon tai Ikken. Pitkille harrastajille, jotka hakevat pidempää miekkaa kuin 2.5shakua suositellaan Doutanukia -erikoistilauksesta miekkoja myös 2.8shakuun asti tai pidemmällä kahvalla.
HOKUTORYU/KODEN ENSHIN RYU - MESTARITASO - YUDANSHA

Mestaritasolla hankitaan musta asukokonaisuus; hakama, takki ja vyö.
takki
Mustaksi takiksi iaido-takki tai kesäksi kevyt polyesterinen Yon-takki.
hakama
Hakamaksi Musta Go-hakama (semipitkät nauhat - ei sovi vatsakkaille) tai Hakama Aikikai mustana (erittäin pitkät nauhat, erittäin laadukas ja kestävä sekä pehmeä koshi-ita[selkäkovike]).Mikäli hakamassasi on muovinen lusikka selkätuen alla, on se syytä poistaa, koska hakama tulee sen kanssa sitoa erittäin huolellisesti ettei se aiheuta selkään vammoja.
nihonto - terävä miekka
Meijin Budoshopilta voi tiedustella tarjolla olevia aitoja japanilaisia miekkoja - hinnat alkaen 4000€. Budjetin ja pituus-/painovaatimusten mukaan esitämme valmiita vaihtoehtoja. Myös uusia taottuja miekkoja teetetään toivomusten mukaan lähtöhinnalla 9000€.
HOKUTORYU/KODEN ENSHIN RYU - HARJOITUSVÄLINEITÄ

voima ja liikeradat
On myös olemassa liikeratoja korjaavia ja lihasvahvistukseen käytettäviä bokkeneita ns suburibokkeneita.
pehmoaseet
Pehmomiekat soveltuvat hyvin kontaktiharjoitteluun.
HOKUTORYU/KODEN ENSHIN RYU - LEIRIT, KOKEET, NÄYTÖKSET

edustuspuku
On syytä hankkia leireille, näytöksiin ja myöhempiin kokeisiin edustuspuku ja hakama, joka edustaa käyttäjää hyvin.
merkit ja nimet
Hakamaan, pukuun ja vyöthön voi hankkia brodeerauksella oman nimensä. Meijin Budoshop tekee brodeerauksia erillisiin merkkeihin tai uusiin pukuihin ja vöihin. Katakanaan voit kysyä apua, joten sinun ei tarvitse osata kirjoitta nimeäsi japaniksi.