Karate - Wadoryu

KARATE - WADORYU


ALKEISKURSSILLE

-t-paita & budohousut
Housut alkeiskurssille
Meijin Budoshop suosittelee alkeiskurssille Vahvikehousuja #33016, Roku-housuja #33335 lyhytjalkaisille tai perinteisellä kiinnityksellä olevia San-housuja #33355. Housuja hankkiessa voi kysyä apua Meijin Budoshopin myyjältä, joka tarvittaessa ehdottaa juuri sinulle sopivaa tai sopii kanssasi lyhennyksestä.Housujen pituus tulisi olla sääressä vähintään 2/3 tai pidemmät ja jotka eivät mene jalkojen alle liukastumisien välttämiseksi - ts kehräsluuhun (nilkan ulkoneva pattimainen luu) saakka enintään.Housuiksi soveltuu hyvin Meijin Budoshopin valkoiset budohousut, joita voi käyttää myöhemmin karatessa tai löhöasuna.Alkeiskurssille voi myös hankkia jo karatepuvun, josta lisätietoa alla kohdassa 'JATKOSSA VAATETUS'.
JATKOSSA VAATETUS

Meijin Budoshop suosittelee hankkimaan Wadoryu-karateen 8oz kevyehkön karatepuvun junioreille #30008J ja aikuisille #30008A. Myös lyhythihaisempi Hachi-puku #30008H soveltuu käyttöön.Housujen tulisi yltää sääressä 2/3 pituuteen ja enintään nilkan kehräsluuhun saakka - liian pitkillä housuilla on kompastumisvaara. Meijin Budoshop lyhentää housut tarvittaessa pientä kustannusta vastaan.Takin hihojen tulisi olla vähintään kyynärvarren puoliväliin asti tai enintään ranneluuhun asti. Liian pitkät hihat voivat häiritä tekniikoiden oikeata suoritusta. Meijin Budoshop lyhentää tarvittaessa hihat pientä korvausta vastaan.Takin helman tulisi peittää lantio, olla sidottu vyöllä ja peittää enintään reidestä 3/4 jääden polvien yläpuolelle.Takissa tulee olla nauhat, jotka tulee olla kiinni kilpailuissa.Vyön päiden tulee tulla vähintään 15cm ja peittää enintään 3/4 reiden pituudesta jääden polvien yläpuolelle.Meijin Budoshopilta voi myös tilata Japanista joitakin japanilaisten valmistajien pukuja eri vahvuuksilla.
EDISTYNEET

Vyöhön voi hankkia brodeerauksen roomalaisin tai japanilaisin merkein. Japanilaista kirjoitusasua katanakana-merkein ei tarvitse tietää ja Meijin Budoshop auttaa oikeassa kirjoitusasussa hankkiessasi brodeerauksen. Brodeeraus tehdään Turun liikkeessä, joten varaudu muutaman päivän toimitusaikaan hakiessasi vyötä.Wadoryu karatessa ei tyypillisesti käytetä muita aseita kuin tantoa #50003WOT.Edistyneemmille harrastajille myös bokkenin hankinta voi olla tarpeen.